"Je vskutku zajímavé, jaké krásné věci dokážeme vytvořit, a kolik z nich bylo zničeno kvůli těm špatným..."

... start! do Nového... života?

12. září 2009 v 12:13 | Annia |  (tý)Deníček / aktualitky
Nadpis má více významů. Pokud vás zajímají, přečtěte si článek. Jisté je, že pojednává o dnu D, 1.9.2009.


Slovo start navazuje na předchozí článek, a zároveň předesílá jakýsi začátek. Část do Nového má zdánlivě chybnou velikost písmen, ale je to jen proto, že ta moje nová škola sídlí v ulici s názvem "do Nového". Náhoda, či ne? Konečně, slovo "života?" je psáno s otazníkem, protože do nového života se sice nepřevtělím, ale život se mi natolik změní, že toto označení není tak úplně zcestné.

Nechme filozofického rozebírání, vezměme celý nadpis "Start do nového života" a pojďme tento životní krok probrat:

Ráno jsem, jak by se ode mě dalo čekat... zaspala. :-D No, naštěstí měla mamka doma auto, takže mě na nádraží odvezla, i tak jsme ale měly co dělat. xD

Ve škole jsem si sedla ke kámošce, co tam se mnou přišla z učňáku, což jsem taky udělala dobře. O 1.9.2009 můžu povídat vlastně jako o štěstí. :-)

Hned ze začátku "uvítací hodiny" nás učitel současně oslovil slečny, a nabídl nám, že nás uvolní z tělocviku, aby jsme nemusely cvičit se samýma klukama. Což mě velmi potěšilo! :-)) Hned po konci hodiny jsem si uvolnění z tělocviku zařídila, takže jsem právoplatná ulejvačka z tělocviku! :-D Použila jsem samozřejmě potvrzení od HF.

Po obvyklých třídních záležitostech, až všichni odešli (před třídou "to o mě" taky neříkal, za což jsem mu taky vděčná), jsme si spolu sedli, já jsem to tušila, tak jsem ze třídy ani neodcházela. Stručně jsme probrali, co je to transsexualita, a jak to se mnou bude, a on nakonec řekl, že mě bude brát jako holku, jako kdybych taková byla odjakživa. :-)

Tímto bych chtěla poděkovat vedení školy, hlavně paní sekretářce, se kterou jsem to vyřizovala, a speciálně taky našemu třídnímu učiteli, který to vzal úplně v pohodě, a respektuje to. Tak by to mělo být, ale ne vždy se podaří narazit na tak pohodové lidi. Díky moc! ;-)

Spolužáci z učňáku, včetně té kámošky, se samozřejmě mému novému jménu a oslovení divili, tak jsem jim to vyložila tak, jak to je, a že před prázdninami to tipovali správně. :-) Byli z toho kapku v šoku a myslím, že jim bude chvíli trvat, než si zvyknou. Ale nakonec si zvyknou, cítím to. :-)

Po škole jsem si ještě zařídila kartu na Pardubickou MHD, samozřejmě na nové, neutrální jméno (staré už skoro neznám a nepoužívám! :D), a odfičela si to domů.

Komentáře

1 Lucie Lucie | Web | 12. září 2009 v 12:17

Pěkná pohádka.  :-)

2 Annia Annia | Web | 12. září 2009 v 12:28

[1]: Lucie: Jsem zvědavá, jaký bude mít konec. :-)

3 Andy Andy | 13. září 2009 v 21:10

Tak to byl krásný začátek. :-)

4 Gekko Gekko | Web | 15. září 2009 v 19:37

Opravdu se to moc krásně čte...   :-)

5 Annia Annia | Web | 15. září 2009 v 19:59

Andy, Gekko: Díky, jsem šťastná, že mi to, alespoň zatím, vychází. :)




Komentáře jsou uzavřeny.